Skip to content

Buitenleven en jouw gezondheid

Dat vertoeven in de buitenlucht goed voor jouw gezondheid is hoeven we waarschijnlijk niet nader te verklaren, het is wetenschappelijk bewezen.

Graag lichten we wel even toe waarom het de moeite loont om te investeren in jouw buitenleven project.

De behoefte aan natuurlijk zonlicht.

Natuurlijk daglicht is belangrijk voor een goed functionerende biologische klok, deze stuurt ons waak- en slaapritme aan maar ook onze hormoonhuishouding en andere lichamelijke systemen. Direct zonlicht op onze huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D welke een belangrijke rol speelt bij de opname van mineralen. Zelfs in de aankomende winterperiode even de zonnestralen oppikken buiten op jouw terras geeft je een boost aan energie en versterkt trouwens jouw immuunsysteem tegen verkoudheden en andere kwaaltjes.

Een nieuw begrip “thuiswerk”.

Sinds corona is thuiswerken een algemeen begrip geworden, veel van jullie hebben allicht binnenshuis een bureau ingericht. Hoe fijn is het dan niet om na een paar uur naar jouw beeldscherm te kijken even te ontspannen in jouw buitenleven, het scherpt je concentratie aan en geeft je terug creativiteit, dingen die jouw werkgever ook ten goede komen. Of waarom het ventilatiesysteem niet even achterwege te laten en te werken in de heerlijke buitenlucht in een buitenkantoor of tuinkamer met zicht op jouw tuin?

Jouw buitenleven als gym.

Neem die kettlebell, springtouw of stretch rope outside. Niets zo gezond als buiten sporten, het zuurstofgehalte buiten is veel hoger dan binnen in de gym waardoor de zuurstofopname via jouw longen groter wordt, dit resulteert in betere prestaties. Gebruik niveauverschillen in jouw tuin als opstapje om die high-steps in de hoogte te jagen, een paar baantjes zwemmen in jouw zwembad of een sessie aqua-gym@home, be creative!

Samen buitenleven.

Face-to face sociaal contact helpt mee aan een gelukkiger en gezond leven. Samen met vrienden of familie met een lekker glas wijn tot in de late uurtjes rond de vuurschaal zitten. Het beste van jouw kookkunsten laten zien in jouw buitenkeuken of genieten van een fris drankje met zicht op de stad vanop jouw dakterras, eindeloze mogelijkheden om samen te vertoeven.

Overtuigd van deze gezondheidstips? Laat ons jullie bijstaan in het creëren van jullie buitenleven en contacteer ons vandaag nog!

"Embrace all the benefits of getting outside"

Blogging is a conversation, not a code...

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.