Skip to content

De juiste keuze verharding voor jouw terras.

Hedendaags is de keuze aan materialen voor een buitenverharding oneindig groot. Om jullie de bomen door het bos te laten zien geven we jullie wat bijkomende tips om de juiste keuze te maken, want uiteindelijk ben jij diegene die jouw buitenleven project uniek maakt.  

Beton, natuursteen, keramiek of hout, in deze hoofdcategorieën kan je de hedendaags materialen voor een buitenterras indelen, in eerste plaats zal de juiste keuze uiteraard gaan naar jouw persoonlijke smaak, kleur, formaat of gevoel met het materiaal die je wil beleven. We lichten ze even toe.

Beton look, beresterk.

Betonklinkers, al dan niet met een toplaag in granulaten, verliezen de laatste jaren wat terrein als verharding voor een terras, ze zijn nog steeds een budgetvriendelijke optie en verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten, maar het iets intensievere onderhoud die betonproducten vragen weerhoud bij veel klanten de aanschaf ervan. Voor een uiterst strakke look van jouw terras kan je ook opteren voor grootformaat tegels in gladbeton, gepolierd of uitgewassen beton. Het intensievere onderhoud maakt dit product wel brozer naar levensduur en slijtvastheid toe en vlekken zijn soms moeilijk te verwijderen.

Natuursteen, natuur in vorm.

Wanneer het op gevoel aankomt scoort dit materiaal hoog, niets zaliger op blote voeten de warmte die natuursteentegels uitstralen ervaren. Onze eigen Belgische blauwe hardsteen is zonder meer een topproduct, verkrijgbaar in de meest uiteenlopende formaten en afwerkingen zorgt deze voor een luxueuze uitstraling van jouw project. Liever een mediterrane look, de zandkleurige natuursteen uit Egypte of Turkije brengen jouw terras direct in zuiderse sfeer. De slijtvastheid van dit materiaal is zeer hoog, beter zelfs deze wordt zelfs mooier met de jaren. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is genoeg om jouw terras te laten schitteren.

Keramisch, voor elk wat wils.

Bied de kleurenwaaier in natuursteen niet genoeg keuze, laat je graag de vloertegels van binnen doorlopen naar buiten toe, dan kan je opteren voor keramische tegels. Ze zijn verkrijgbaar in elk formaat en/of kleur, zelfs met houtlook-prints… Voor buiten nemen wij steeds 2 cm dikke tegels en ook tegels met een lichte structuur bovenaan, deze zijn totaal niet glad bij regenweer. Ook kunnen wij deze gaan plaatsen op tegeldragers met open voeg en een waterdoorlatende fundering, goed voor de natuur. Net zoals natuursteentegels volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Hardhout, duurzaam ecologisch.

Rustiek of modern, graag een zichtbaar levend terras? Dan kan je kiezen voor een terras in hardhout. We nemen steeds duurzaam beheerd hardhout met FSC label. Thermisch behandeld Europees hardhout zorgt voor een zeer kleine ecologische voetafdruk en is als verharding voor een terras een zeer duurzame optie, nabehandeling is niet nodig. We plaatsen ze met onzichtbare bevestiging waardoor de planken mooi tot hun recht komen. In de winterperiode dien je wel voorzichtig te zijn voor de gladheid van bepaalde houtsoorten. -onderhoudstip: een jaarlijkse schrobbeurt met gewoon azijn laat jouw planken-terras er terug als nieuw uitzien.

We hopen dat je reeds op weg kan met deze tips bij het kiezen van de juiste verharding voor jouw terras, echter is de correcte plaatsing van deze duurzame materialen ook van uiterst groot belang en dat weten wij maar al te goed, wij hebben de ervaring, de up-to-date kennis en het juiste materiaal om jouw keuze tot de beste keuze te maken. Contacteer ons vandaag nog voor jouw droom-terras.

"Buitenleven...daar sta je op "

Blogging is a conversation, not a code...

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.